Akupunkt Massage nach Penzel (APM)

Akupunkt Massage nach Penzel (APM)

APM is een massagevorm die op basis van de Chinese acupunctuurleer, langs nerveus-reflectoire weg en segmentale regulatiemechanismen, werkzaam is. Het is een methode die oplossingen biedt bij ziekten (aandoeningen) die hun oorsprong vinden in functiestoringen. APM beïnvloedt de energiekringloop van het gehele lichaam. In sommige gevallen is daardoor verbetering van meerdere problemen tegelijkertijd mogelijk.

Hoe werkt APM?

APM reguleert de energiekringloop (het bestuurssysteem) waaraan alle andere lichaamssystemen ondergeschikt zijn. Pijn, klachten en ziektes die ontstaan doordat bepaalde gebieden in het lichaam te veel of te weinig energie ter beschikking krijgen. De energiestroom is daar dus verstoord. Doel van de therapie: De hindernissen in de energiekringloop weg te nemen zodat alle regionen van het lichaam weer de juiste hoeveelheid energie krijgen.

Bij welke problemen kan APM helpen?

Uit ervaring met patiënten is gebleken dat verbetering, door APM, bij de volgende ziektebeelden vaak mogelijk is: Aandoeningen aan de wervelkolom, grote en kleine gewrichten. Reumatische aandoeningen, migraine, hoofdpijn, neuralgieën (zenuwpijnen), doorbloedingsstoornissen, slaapstoornissen, stress- en spanningsklachten. Het gevoel geen fut te hebben, niet ondernemend of energieloos te zijn.

Moeders, heeft u een dochter met buikklachten, maag-darmklachten, obstipatie, stress en/of hoofdpijnklachten. Met 2 tot 4 behandelingen is het duidelijk of deze behandeling iets voor uw dochter kan beteken.

Waar wordt APM nog meer toegepast?

Met name in Duitsland wordt veelvuldig APM toegepast. In Nederland zijn nu 5 praktijken.

www.apm-penzel.nl 

Uw APM-therapeut: Ad van Heeswijk, Fysiotherapie Balade, mob. 0634028117

Vergoeding doorgaans vanuit de zorgverzekeraar bij aanvullende verzekering