Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

De Kansenfabriek is een leerwerkbedrijf gevestigd in het pand ‘BaLaDe’ in Waalwijk.

Onder professionele begeleiding bieden wij werkervaring aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door ze mee te laten helpen in de bediening van ons Grand Café, achter de receptie of in ‘Ons Winkeltje’, wennen ze aan het arbeidsproces en groeien ze daarin. Hierdoor verbetert hun kans op de arbeidsmarkt. Regelmatig stroomt een van onze medewerkers door naar een vaste baan elders … en daar doen we het voor!

Onze medewerkers

Naast een aantal professionele vaste krachten bestaat ons medewerkersteam zoals gezegd uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De reden voor die afstand tot de arbeidsmarkt is voor iedereen verschillend. Zo hebben we medewerkers met een verstandelijke beperking, maar kan het ook zo maar zijn dat iemand vanwege een burn-out arbeidsongeschikt is geraakt of vanwege zijn of haar leeftijd niet heel gemakkelijk aan de bak komt. Wat de reden ook is, iedere medewerker is uniek en heeft een eigen verhaal. Wij doen er in De Kansenfabriek alles aan om het beste in iedereen naar boven te halen. We motiveren, leren en sturen aan op groei. Dit alles in een veilige, beschermde, warme en professionele werkomgeving.

Medewerkers Kansenfabriek Waalwijk
Medewerkers van De Kansenfabriek

Horeca

Horeca is een belangrijk onderdeel van De Kansenfabriek. In ons Grand Café kunt u heerlijk eten en drinken. Het eten wordt bereid door een professionele kok. Onze medewerkers doen ervaring op terwijl ze u, onder toeziend oog van professionele krachten, met veel plezier en trots bedienen.

Bediening
Onze medewerkers bedienen u graag

Receptie

De receptie van het pand ‘BaLaDe’ wordt volledig bemand door medewerkers van De Kansenfabriek. Een groep van circa tien vrijwilligers wisselt elkaar af in dagdelen. Door een goed georganiseerde overdracht tussen de medewerkers, worden tal van zaken efficiënt behandeld en ‐ naar volle tevredenheid van de bezoekers ‐ succesvol afgehandeld. De medewerkers doen allerhande administratieve kennis op … en ondertussen wijzen ze u ook nog de weg.

Receptie Kansenfabriek
Medewerkers van De Kansenfabriek bemannen de receptie van ‘BaLaDe’

Ons Winkeltje

Op zoek naar een leuk cadeau? Bezoek dan eens Ons Winkeltje. Daar zijn producten te kop van Prisma-atelier PaspARToe, Pastel & Naturel en Potvol.

Pastel & Naturel verkoopt er woonaccessoires. Op de eigen website spreekt het bedrijf van ‘eigentijdse, stoere lifestyleproducten van ingetogen materialen en kleuren’. Het Grand Café van de Kansenfabriek is tevens de showroom van Pastel & Naturel. Op de tafels is te zien welke artikelen in het winkeltje te koop zijn.

Potvol verkoopt in Ons Winkeltje jams in bijzondere smaken. Wat dacht u van ‘pruimen met basilicum en kaneel’ en ‘appel met lavendel’? Andere leuke cadeau’s uit het assortiment zijn de Potvol Likeur, Koek, Beterschap en Liefde.

PaspARToe levert Ons Winkeltje kleine en grote kaarsen. En aardewerk; van vazen tot schalen, alles handgemaakt en dus bijzonder exclusief. Alle cadeaus zijn van uitstekende kwaliteit en verkrijgbaar voor een zeer schappelijke prijs.

In Ons Winkeltje vindt u ook levensmiddelen die voorzien in de eerste levensbehoefte. U koopt er tevens handgemaakte kaarten met postzegel die wij graag voor u op de post doen.

Ons Winkeltje wordt gerund door cliënten van Prisma en vrijwilligers. De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 15.00 uur.

Place to Bieb

In ons Grand Café vindt u een kleine bibliotheek. Deze bibliotheek is een kennismakingsbibliotheek in samenwerking met bibliotheek Midden-Brabant. Een leestafel met tijdschriften, onderdeel van de bibliotheek, nodigt uit om aan te schuiven.

Bibliotheek
Onze bibliotheek ‘Place to Bieb’

Ontmoetingsplek

Naast het bovengenoemde is De Kansenfabriek een gezellige ontmoetingsplek waar Waalwijkers elkaar vinden. U kunt er terecht voor gezelligheid, maar ook om zaken te doen. De Kansenfabriek en alle medewerkers heten u van harte welkom.