First of all Friends in Kansenfabriek op 18 oktober

First of all Friends in Kansenfabriek op 18 oktober

Ze bestaan een jaar en hebben vanuit de RWB-voetbalkantine nu al furore gemaakt: de band First of all Friends. Vrijdag 18 oktober treedt de vijfkoppige vriendenclub op in De Kansenfabriek. Aanvang 18.30 uur, toegang gratis.

Sjaak Timmermans (gitaar), Robert de Cloe (gitaar en zang), Steve van Damme (bas), Marcel Kogels (canjon) en Heidi van Damme (zang) verzorgen een akoestisch optreden. Volgens Sjaak Timmermans bestaat de band uit ‘echte muziekliefhebbers die vooral plezier hebben in het samen muziek maken en dat plezier graag overbrengen op het publiek’. Het repertoire is erg breed. “Van André Hazes tot Neil Diamond en George Baker. Uit de hele pophistorie tot en met nu maar wel met een nadruk op de jaren 80,” zegt hij. “We zijn eerder een meezing- dan een dansband. Maar natuurlijk mag er ook gedanst worden. Dat ligt helemaal aan de stemming in het publiek. Daar houden wij ook graag rekening mee.”

First of all Friends bestaat nu een jaar. De leden kennen elkaar via voetbalclub RWB, waar ze vorig jaar de kerstborrel mochten trakteren op hun muziek. En dat optreden smaakte naar meer. “We hebben ook nog in het Parkpaviljoen op het terras gespeeld, een ervaring waar voor ons en ook voor het publiek het plezier vanaf spatte,” herinnert Sjaak zich. “We genieten van de interactie met ons publiek en van het onderling samenspel. Zowel bij de optredens als tijdens onze repetities staat gezelligheid voorop.”