Kansenfabriek en vrijwilligers zijn één

Kansenfabriek en vrijwilligers zijn één

De Kansenfabriek, het dorpsplein voor Waalwijk-Oost en misschien wel meer, kan niet zonder vrijwilligers. En mensen die vrijwilligerswerk zoeken, vinden er een warme en leerzame werkomgeving. Interesse? Kom dan vrijblijvend donderdagmiddag 17 januari om 14:00 uur een kijkje nemen. Het complete team van de Kansenfabriek staat dan klaar om te vertellen wat vrijwilligerswerk in de Kansenfabriek inhoudt. Dat gebeurt dan onder het genot van een hapje en een drankje.

Er zijn binnen de organisatie veel verschillende taken te verrichten. We zoeken vrijwilligers voor in de keuken, receptie, Grand Café, administratie en iemand die promotiewerk doet, zoals het maken van folders, flyers en andere manieren waarop de Kansenfabriek zich kan presenteren.
De receptie voor het BaLaDe-gebouw, de keuken, het Grand Café en de administratie presenteren zichzelf met een inleidend praatje over de te verrichten werkzaamheden. Wie daarna meer wil weten of zich meteen aan wil melden, kan dan meteen in een gezellige sfeer verder praten. Alle vier bovengenoemde poten van de Kansenfabriek zijn op zoek naar mensen. De enige voorwaarde vooraf is dat ze minstens één dagdeel per week beschikbaar zijn, eventueel ook in de avonden.

Het gaat goed in de Kansenfabriek. De horeca draait prima, de dineravonden worden drukker bezocht sinds drie gangen € 5,00 kosten en eens per maand komt er een zondagactiviteit bij. Om de drukte en een toenemend aantal activiteiten op het sociale vlak te kunnen bolwerken zijn er echter ook meer handen nodig. Wie een leuke en zinvolle bezigheid zoekt of ‘in between jobs’ zit, heeft aan de Kansenfabriek een uitstekende werkplek. Via vrijwilligerswerk zijn de afgelopen jaren inmiddels al 24 mensen naar een reguliere baan gegaan. De Kansenfabriek staat uitstekend op je cv, zo is al vaak gebleken.

Daarom is de Kansenfabriek eigenlijk constant op zoek naar nieuwe mensen. Er wordt goed voor vrijwilligers gezorgd. Er is een jaarlijks uitje, verjaardagstaart, een zomerborrel en een kerst- en sinterklaasattentie. Maar het belangrijkst is misschien nog wel dat vrijwilligers zichzelf bij de Kansenfabriek kunnen ontwikkelen en mee kunnen blijven draaien in de maatschappij.