Buitenschaaktafels BaLaDe – Urban Chess

Buitenschaaktafels BaLaDe – Urban Chess

Sinds begin 2023 staan er ten zuidwesten van BaLaDe (nabij de jeu de boules baan) drie schaaktafels, twee tafels met ieder twee krukjes en een tafel die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Iedereen kan op deze buitentafels schaken. Breng je eigen schaakstukken mee, of leen deze stukken aan de bar bij De Kansenfabriek, tijdens de openingstijden. Bij De Kansenfabriek liggen een drietal bakjes met een set schaakstukken, tegen een borg van €10 per set kunnen deze geleend worden, de borg krijg je bij inlevering weer terug.

Iedere donderdagmiddag vanaf 13:30 uur zijn de BaLaDe schakers aan het schaken. Bij goed weer buiten, en anders binnen in BaLaDe op de 2e verdieping nabij het biljart. Ook diegene die het spel nog niet beheersen zijn welkom, nooit te jong of oud om het te leren.

De tafels zijn toegankelijk voor rolstoelschakers. Bij De Kansenfabriek zijn twee losse krukjes te leen, deze zijn te gebruiken bij de tafel zonder zitplaatsen.

Het is een ontmoetingsplaats voor jong en oud waar geschaakt kan worden of een praatje gemaakt kan worden. Een schaakplek maakt het mogelijk elkaar te ontmoeten en contact te maken.

Evenementen: Naast het openingsevenement „Lekker Schaken!” op 29 juni zal er jaarlijks tenminste één schaak evenement worden georganiseerd. Bijvoorbeeld, tijdens de burendag.

Aankondigingen via GO-Waalwijk, Sjors Sportief, Weekblad Waalwijk, Hoplr-app en de NextDoor-app.

Het contactadres met website is:

Contact: SV Waalwijk t.n.v. Urban Chess Waalwijk
SVWaalwijk.nl/Urban_Chess Vragen, ideeën of opmerkingen?
Bel of mail René (06-12507401) of via e-mail Rene.Klerx@gmail.com.