Repair Café Waalwijk weer van start

Repair Café Waalwijk weer van start

Niet meer goed functionerende (huishoudelijke) apparatuur hoeft lang niet altijd te worden weggegooid. Technisch handige vrijwilligers van het Repair Café helpen u om uw defecte apparaten een tweede leven te geven. Ook voor het herstelwerk aan kleding en textiel kunt u al bijna zes jaar terecht bij het Repair Café Waalwijk. Op dinsdag 10 september is het weer zo ver. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen mensen met defecte spullen weer naar het wijkdienstencentrum BaLaDe, waar ze samen met enthousiaste en kundige vrijwilligers bekijken of en hoe hun apparaten nog te redden zijn. BaLaDe is gelegen op het adres Balade 1 in Waalwijk.

In Nederland wordt erg veel weggegooid, ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer bij voorbaat in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen.

Oktober aanstaande is het tien jaar geleden dat het allereerste Repair Café werd gehouden. Inmiddels zijn er meer dan 1.800 Repair Cafés wereldwijd. Dit feit wordt gevierd met een groot symposium in de centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam. Meer informatie? Kijk op www.repaircafe.org

Tijdens het Repair Café zijn gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Bijvoorbeeld aan kleding, (tuin)meubels. elektrische apparaten, fietsen, buggy’s, computers en randapparatuur, speelgoed, rollators en nog veel meer. In het Repair Café gaat u samen met de aanwezige deskundige vrijwilligers aan de slag om de aangeboden spullen te repareren.

Alle reparaties zijn gratis. Bent u tevreden over een geslaagde reparatie dan is een vrijwillige bijdrage uiteraard welkom. Heeft u niets om te repareren? Kom dan om een praatje te maken, misschien kunt u iemand anders helpen. Op een Repair Café valt altijd wat te leren. En of u nu komt om de portemonnee te sparen, afval wilt voorkomen, wilt leren repareren of alleen voor de gezelligheid, u bent van harte welkom.