Thuiszorg Matilda slaat vleugels uit, info op 10 mei a.s.

Thuiszorg Matilda slaat vleugels uit, info op 10 mei a.s.

Thuiszorg Matilda is een vanuit Breda opererende kleinschalige thuiszorgorganisatie die sinds begin dit jaar ook actief is in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand. Wie wil weten welke diensten Matilda kan verlenen, is van harte welkom tijdens een informatiebijeenkomst op vrijdag 10 mei in BaLaDe. Matilda biedt cliënten onder andere hulp bij administratie, zelfstandigheid en het leggen van sociale contacten. Ook is er op maat gesneden huishoudelijke hulp mogelijk: het leefbaar houden van de woning, schoonmaken en praktisch meedenken over het huishouden.
Matilda is een kleinschalige organisatie waar persoonlijk contact voorop staat. De organisatie benadrukt open te staan voor alle in Nederland aanwezige culturen en levert ook zorg aan cliënten van uiteenlopende leeftijden. “Dit is dan ook onze grote kracht. Thuiszorg Matilda is er voor iedereen.” benadrukt woordvoerder Ruben Wolst.

Matilda wil mensen graag helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven in hun eigen vertrouwde omgeving. De kleinschaligheid biedt daarbij grote voordelen. Matilda is flexibel, open en transparant. De organisatie werkt met een vaste zorgcoördinator die de belangrijkste vragen van mensen meteen kan beantwoorden. Door persoonlijk contact met medewerkers krijgt niemand het gevoel een nummer te zijn. De cliënt hoeft zijn of haar naam maar te noemen en het office-team heeft binnen enkele seconden de gegevens voor zich, zodat mensen snel worden geholpen. Wie belt krijgt ook geen keuzemenu, maar direct een medewerker aan de lijn. Medewerkers komen vanuit kantoor ook naar mensen toe als dit nodig of wenselijk is, of dit nu voor een intake- of evaluatiegesprek is. Niet alles gaat via telefonisch contact of contactformulieren.

De organisatie mag dan in de Langstraat een nieuwkomer zijn, Matilda levert al sinds 2006 wijkverpleging, verzorging, begeleiding en huishoudelijke ondersteuning. Wolst licht de plannen van Matilda toe: “Wij hopen in de toekomst op samenwerking met andere zorgverleners. Op dit moment bestaat de zorg uit eilandjes. Het zou natuurlijk geweldig zijn om elkaar te helpen zodat de zorg compleet wordt, zonder gebrek aan diensten en personeel.
Er is op dit moment al heel fijn contact met de gemeente. Wellicht biedt dit mogelijkheden voor de toekomst.”

De bijeenkomst op 10 mei is bedoeld voor mensen die graag thuiszorg ontvangen en willen weten wat de mogelijkheden zijn voor hulp in de huishouding en begeleiding. De bijeenkomst staat in het teken van persoonlijk contact.

Programma:

15.00 – 15.15 uur: Inloop
15.15 – 15.30 uur: Welkom en toelichting programma
15.30 – 15.45 uur: Presentatie over de diensten van Thuiszorg Matilda.
15.45 – 16.45 uur: Vragen & contact Zorgco (Met koffie en gebak)
16.45 – 17.15 uur: Gelegenheid om na te praten

Voor meer informatie: info@thuiszorg-matilda.com – tel. 076-8882842