Voorjaarsmarkt zaterdag 18 mei

Voorjaarsmarkt zaterdag 18 mei

Na het grote succes van De Voorjaarsmarkt van vorig jaar, organiseert De Kansenfabriek dit jaar weer een markt: het parkeerterrein voor BaLaDe verandert zaterdag 18 mei in een gezellig marktterrein. Dit jaar wordt de muzikaal omlijsting verzorgd door de band Time Out. De Voorjaarsmarkt is gratis toegankelijk en duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Niet alleen zijn er dan volop interessante zaken te koop; er is ook veel te zien en te beleven. Zo zal een dame van ballonnen allerlei figuurtjes maken. Een mandevlechter gaat met wilgentenen in de weer om zijn oude ambacht aan het publiek te tonen. Schilders van Broma’s Palet veranderen een deel van het marktterrein in een Baardwijks Montmartre. Bijzonder is de man die ‘schoorsteenbrood’ komt bakken. Volgen Oost-Europese traditie bakt hij brood boven een barbecue door deeg in een spiraal om een rol te draaien die vervolgens boven de barbecue wordt gebakken. Hij verkoopt deze broden zowel heel als half of kwart brood.

Laura’s Groen verkoopt bloemen en planten. In meerdere kramen zijn allerlei decoratieartikelen uitgestald. Ria van de Heuvel verkoopt haar bekende tuinbeelden. Biologische plukboerderij De Sprankenhof uit Udenhout verkoopt groenten, jams en kaas. Tobias, de huisbakker van De Kansenfabriek, verzorgt samen met zijn zus taarten en koekjes. De keukenbrigade van De Kansenfabriek is die dag ook aanwezig met broodjes hamburger en broodjes kroket.

Jolanda’s Honinghuisje was vorig jaar een ware publiekstrekker door de aanwezige bijen. Ze zal dit jaar ook van de partij zijn. Net als Atelier PaspARToe met mooie cadeauartikelen. De Voorjaarsmarkt biedt ook plaats aan meerdere goede doelen. Zo steunt De Paardenvriend het Ouderenfonds met een food truck, waarvan de opbrengst naar een speciale ouderendag gaat. Zij verkopen onder andere zelfgemaakte karamel en advocaat, volgens recepten uit grootmoeders tijd.

De medewerksters van de in De Kansenfabriek actieve Place to Bieb houden een boekenverkoop. Ook zijn er kramen met macramé werk, sieraden, sjaals en tassen. Voor de kinderen is er een schminkhoek.

In verband met De Voorjaarsmarkt is het vrijdag 17 mei vanaf 20.00 uur niet meer mogelijk het parkeerterrein te gebruiken voor het wegzetten van auto’s. Mensen die zelf nog met iets bijzonders op de markt willen staan, kunnen contact opnemen met Netty Ekkel: 06-50280320