BaLaDe Buurtteam Thebe Wijkverpleging

BaLaDe Buurtteam Thebe Wijkverpleging

Buurtteam Balade is een van de 4 teams van Thebe wijkverpleging in Waalwijk. Het buurtteam vindt het belangrijk dat cliënten zoveel mogelijk hun eigen regie houden, ook als professionele zorg en ondersteuning nodig zijn. Het team is een lerend buurtteam dat medewerkers de ruimte biedt om te leren en (door) te groeien. Binnen het team is dan ook regelmatig een leerling werkzaam die de wijk in gaat. 

Buurtteam Balade werkt samen met andere instanties in BaLaDe, zoals ergotherapeut, fysiotherapeut, Contour de Twern en De Kansenfabriek. Het streven daarbij is een continu verbeterende focus in de zorg waarbij medewerkers elkaar inspireren.  Tijden veranderen; ook in de wijkverpleging. Steeds meer slimme innovaties worden ingezet om de zorg te verbeteren en gemakkelijker te maken. Binnen Thebe wordt dan ook gebruik gemaakt van nieuwe technologieën zoals bijvoorbeeld MEDIDO, de slimme medicijndispenser en zorgrobot TESSA. Tessa is ontworpen om de dagelijkse structuur en routines bij mensen die hier behoefte aan hebben te ondersteunen en geeft verbale begeleiding met haar eigen stem, om op vooraf ingestelde tijden de gebruiker bijvoorbeeld te attenderen op een afspraak, te herinneren aan het innemen van medicijnen of te instrueren zichzelf te gaan wassen. Ze vergroot zo de zelfredzaamheid en zelfregie van de gebruiker, waardoor inzet van fysieke zorg verminderd kan worden.

Thebe buurtteam BaLaDe wordt geïnspireerd door de (technologische) veranderingen van de zorg. Wat echter niet verandert is het plezier en de voldoening om dagelijks in de zorg werkzaam te zijn. Ben jij op zoek naar een leuke baan in de zorg bij een fijne organisatie? Bekijk dan onze website: www.werkenbijthebe.nl