Grand Café De Kansenfabriek weer open!

Grand Café De Kansenfabriek weer open!

Vanaf 2 juni gaat ook het grand-café van De Kansenfabriek weer open. Uiteraard met inachtneming van de dan geldende coronaregels en horecaprotocollen van de 1,5 meter maatschappij. Maar er kan dan gelukkig weer geluncht, gedineerd en een drankje genuttigd worden. Mensen zullen bij binnenkomst hun handen moeten ontsmetten. Ook wordt hen voordat zij naar binnen mogen gevraagd of zij klachten hebben. Zo ja, dan wordt hen verzocht weer naar huis te gaan. Aan een tafeltje mogen maximaal vier mensen zitten. Voor de groep kwetsbare ouderen uit de flats blijft het voorlopig mogelijk van maandag tot en met vrijdag van de maaltijdbezorgservice gebruik  te maken. De afgelopen weken deden zo’n vijftig mensen dat. De Kansenfabriek wil zo lang daar behoefte aan is maaltijden blijven bezorgen.Voor de lunch geldt voorlopig een kleine menukaart, om te voorkomen dat er spullen moeten worden weggegooid. Ook voor de lunch dient men liefst telefonisch in de ochtenduren te reserveren. Desnoods kan dat ook bij binnenkomst, maar dan geldt dat telefonische reserveringen voorgaan.

Dinsdag- en donderdagavond kan er weer gedineerd worden. In twee ploegen van twintig gasten in verband met de 1,5 meter regel  in plaats van maximaal veertig mensen in één zitting. De eerste groep wordt om 16.30 uur welkom geheten. Een kwartier later krijgen zij de maaltijd geserveerd. Om 17.45 uur eindigt de eerste zitting, en om 18.00 uur nemen de volgende dinergasten plaats. Zij krijgen eveneens een kwartier later hun eten.

Zowel voor de bezorgservice als voor het aan tafel eten in het grand-café is de prijs 5 euro voor een hoofd- en een nagerecht.  De Kansenfabriek heeft besloten het voorgerecht voorlopig ook in de avonddiners weg te laten, zodat we twee shifts kunnen draaien en dus toch 40 gasten kunnen ontvangen.

Wie wil komen eten, dient in de week vooraf  te reserveren, telefonisch of aan de balie. Ook vaste bezoekers dienen telkens weer opnieuw te reserveren. Daarbij dienen mensen aan te geven of ze in de eerste of in de tweede sessie willen aanschuiven. Het eten zal op karretjes worden geserveerd naast hun tafel. Gasten wordt in verband met het Corona virus verzocht geen (of zo weinig mogelijk) gebruik van de toiletten te maken.

Vanaf 2 juni is het ook weer mogelijk zaalruimte in De Kansenfabriek te huren. De Corona regels betekenen hier dat in sommige gevallen slechts een derde deel van de zaalcapaciteit gebruikt kan worden.

De Kansenfabriek blijft voorlopig op vrijdag gesloten.