Diner chantant met Roy Barkey in de Kansenfabriek – Plaquette van Waalwijkse Fair Trade werkgroep

Diner chantant met Roy Barkey in de Kansenfabriek – Plaquette van Waalwijkse Fair Trade werkgroep

De donkere dagen voor Kerstmis zijn ook voor De Kansenfabriek aanleiding te zorgen voor gezelligheid. Vrijdag 30 november is het heerlijk ‘klotteren’ op de Wintermarkt en donderdag 6 december speelt en zingt Roy Barkey  tijdens het volgende diner chantant in het grand café. Die avond ontvangt De Kansenfabriek tevens een plaquette van de Waalwijkse Fair Trade werkgroep.

Met die plaquette sluit De Kansenfabriek zich aan in het rijtje horecagelegenheden die zich inspannen om van Waalwijk een gemeente te maken waar zoveel mogelijk ‘eerlijke handel’ te koop is. Wethouder John van de Hoven zal de plaquette tijdens het diner op 6 december uitreiken aan het team van De Kansenfabriek. Marco Welling, voorzitter van de Fair Trade werkgroep, zal daarbij aanwezig zijn. Bijzonder is dat de Kansenfabriek de eerste Waalwijkse onderneming is die een MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) plaquette zal ontvangen.

De Wintermarkt op 30 november vindt voor de derde keer plaats maar nog nooit waren er zo veel deelnemers: 25 maar liefst. Zij verkopen zelfgemaakte sinterklaas- en kerstcadeautjes en  geven kleine workshops. De toegang tot de markt is gratis. Deelname aan een workshop kost maximaal 2 euro.

Ook voor kinderen is er van alles te doen en te beleven, want De Kansenfabriek wil met de Wintermarkt een evenement neerzetten waar jong en oud plezier aan beleven. Een greep uit het aanbod tijdens de Wintermarkt: een jamproeverij, zelf kaarsen dompelen, een donutketting maken, dromenvangers in elkaar zetten, sfeerlichtjes maken, borden beschilderen met stiptechniek en vogelhuisjes pimpen. In het grand café zijn tijdens de markt soep en broodjes te koop en kok Teun Thomassen en zijn keukenbrigade laten bezoekers gratis een aantal soepjes proeven.
Tijdens de Wintermarkt is er ook live muziek te beluisteren.

Roy Barkey betoverde het publiek in juli al een keer met zijn sfeervolle en ingetogen liedjes, waarbij hij zich op akoestische gitaar begeleidt. Hij brengt donderdag 6 december opnieuw covers, maar ook een aantal zelfgeschreven nummers in het Nederlands. Het diner chantant begint om 17.30 uur. Van tevoren reserveren is wederom gewenst. En ook deze avond kost een driegangenmenu slechts 11,50 euro.