Wintermarkt: voor, door en met elkaar!

Wintermarkt: voor, door en met elkaar!

Voor de derde keer is er een Wintermarkt in De Kansenfabriek. Vrijdag 30 november tussen 15.00 en 21.00  uur bieden het Grand Café, de ontvangsthal en de aula in wijkdienstencentrum BaLaDe plaats aan maar liefst 25 deelnemers. Zij verkopen vaak zelfgemaakte kerst- en sinterklaascadeautjes en  geven ook allemaal kleine workshops.

Dat is voor De Kansenfabriek namelijk een voorwaarde om mee te mogen doen. De toegang tot de markt is gratis. Deelname aan workshops kost maximaal 2 euro. Omdat ook de standhouders gratis in De Kansenfabriek mogen staan, kunnen zij de prijzen van hun koopwaar laag houden. Kortom: een uitgelezen kans om voor een mooie prijs kerst- en sinterklaascadeautjes aan te schaffen, die dan ook nog eens gratis in fraai cadeaupapier worden ingepakt in Ons Winkeltje. En dat alles onder het motto: voor, door en met elkaar. Ook voor kinderen is er van alles te doen en te beleven, want De Kansenfabriek wil met de Wintermarkt een evenement neerzetten waar jong en oud plezier aan beleven. En dat past prima in het streven van De Kansenfabriek om een soort dorpsplein voor Waalwijk-Oost te zijn.

Een greep uit het aanbod tijdens de Wintermarkt: een jamproeverij, zelf kaarsen dompelen, een donutketting maken, dromenvangers in elkaar zetten, sfeerlichtjes maken, borden beschilderen met stiptechniek en vogelhuisjes pimpen. In het Grand Café zijn tijdens de markt soep en broodjes te koop en kok Teun Thomassen en zijn keukenbrigade laten bezoekers ook gratis een aantal van hun soepjes proeven.

Een groot aantal vrijwilligers zorgt ervoor dat de Wintermarkt mogelijk is. Zij zorgen voor een gezellige, warme sfeer die prima past bij de komende donkere dagen. Deze derde Wintermarkt is de grootste tot nu toe. Waren er vorig jaar zestien deelnemers, dit jaar zijn het er maar liefst vijfentwintig.

Tijdens de Wintermarkt is er ook live muziek. Pianist Jens van Breemen treedt op, er is doedelzakmuziek en een trio met twee zangeressen: Maite Breurkens en Bella Hoog Antink, die zich door een gitarist laten begeleiden.