Teun Thomassen nieuwe kok Kansenfabriek

Teun Thomassen nieuwe kok Kansenfabriek

De Kansenfabriek heeft een nieuwe kok: Teun Thomassen. Afgelopen maandag stond hij voor het eerst aan het hoofd van de keukenbrigade. “Ik heb er heel veel zin in”, zegt hij. “Ik wil de komende weken samen met de klanten gaan kijken waar zij behoefte aan hebben en mijn dinermenu’s daar op aanpassen. Om het nóg gezelliger en drukker te maken in ons grand Café.”

Een nieuwe lunchkaart is er al. “Ik werk graag met verse producten. Met verrassende dingen daartussen, zoals avocado’s en dadels. Ik wil onze broodjes van een nét iets andere bite gaan voorzien en hoop daar veel mensen een plezier mee te doen.”

Teun (36) is getrouwd en heeft een kind van anderhalf. In zijn vrije tijd voetbalt hij bij WSC. Het Waalwijkse publiek kent hem wellicht van Brownies & Downies, waar hij drie jaar met veel plezier als kok in de keuken gewerkt heeft. Na zijn koksopleiding heeft hij in twintig jaar ruime ervaring opgedaan. Zo werkte hij als kok in het leger maar ook bij de bekende keten Humphrey’s.

Teun gaat de komende tijd zijn ogen en oren openhouden om de gasten van het grand Café nog beter van dienst te kunnen zijn. “Ik hoor graag wat hun wensen zijn. Ik wil graag de nadruk leggen op het werken met verse producten. Maar ook mensen onbewust dingen laten proeven die ze misschien nog niet kennen. Ik wil het plezier waar ik mee werk vanuit de keuken op de borden laten uitstralen.”

Teun krijgt dagelijks steun in de keuken van vrijwilliger Maurice, een bekend gezicht voor bezoekers van de Kansenfabriek. “De perfecte keukenhulp”, weet Teun nu al.

Bij Brownies & Downies heeft Teun altijd met veel plezier gewerkt met mensen met een beperking als personeel. Die ervaring is voor hem van doorslaggevende betekenis geweest om bij de Kansenfabriek te solliciteren. Ook bij de Kansenfabriek werken immers mensen met een beperking of een andere vorm van afstand tot de arbeidsmarkt. “Ik krijg daar heel veel positieve energie van als ik zie met hoeveel positiviteit zij werken.”
Teun is zeer te spreken over de faciliteiten in de keuken van de Kansenfabriek. “Ik kan hier lekker vooruit. Alleen het tosti-ijzer lijkt me aan vervanging toe, maar dat gaat goedkomen!”

Na drie weken gesloten te zijn geweest, is de Kansenfabriek deze week weer open gegaan. Langzaam maar zeker komen de activiteiten weer op gang. De vrijdag blijft het grand Café voorlopig nog even gesloten. Maandag tot en met donderdag kan er weer worden geluncht en op dinsdag en vrijdagavond koken Teun en zijn keukenbrigade heerlijke driegangenmenu’s.