Van Heeswijk viert 40e verjaardag fysiopraktijk

Van Heeswijk viert 40e verjaardag fysiopraktijk

‘Fysiotherapie is een zaak van vertrouwen. U legt uw lichamelijke problemen en ongemakken letterlijk in de handen van iemand anders. Dan verwacht u een persoonlijke en vriendelijke benadering, kundigheid en ervaring.’ Met deze woorden presenteert de praktijk van Ad van Heeswijk en Hans van der Valk zich op zijn website. De sinds acht jaar in BaLaDe gevestigde praktijk bestaat op 1 januari veertig jaar.

Binnenkort wordt dat in besloten kring gevierd, in het Grand Café van de eveneens in BaLaDe gevestigde Kansenfabriek. ‘Als je vandaag een feestje kunt vieren, moet je dat vooral niet laten’, zegt Ad van Heeswijk. Hij blikt bij het jubileum zowel graag terug als vooruit. Terug naar de tijd dat hij in de Buysstraat zelfstandig fysiotherapeut werd en in 1986 Hans van der Valk als zijn maat mocht verwelkomen, de man met wie hij tot op de dag van vandaag samenwerkt.

Maar de inmiddels 65-jarige Van Heeswijk is ook bezig met afbouwen. Hij hoopt de praktijk binnen anderhalf tot twee jaar over te doen aan een ander. ‘We zijn bezig met de overname maar het is een moeilijke tijd’, zegt hij. ‘Aan de andere kant geniet ik nog steeds van het werk dat ik mag doen. Ik ken genoeg collega’s van mijn generatie die al gestopt zijn, maar ik vind het werk nog zó leuk!’

Niet aflatende liefde voor het vak gekoppeld aan ruime ervaring, dat is wat praktijk voor fysiotherapie/sportfysiotherapie Van Heeswijk- Van der Valk anno 2018 te bieden heeft. De manuele (‘gewone’) fysiotherapie wordt aangevuld met geriatrie (de specialiteit van Van der Valk) en dry needling. Een bijzondere loot vormt de APM, Akupunt Massage nach Penzel. Dat is een aan acupunctuur verwante methode, gebaseerd op een energieleer.

Van Heeswijk zag zijn vak in veertig jaar sterk veranderen. ‘Er zijn heel veel specialismen bijgekomen. De opleiding is een stuk armer geworden, want je kiest tegenwoordig pas na je studie je richting. Mijn generatie was veel meer allround en we staken ook meer tijd in onze studie, is mijn gevoel.’