Kapot apparaat? Naar het Repair Café!

Kapot apparaat? Naar het Repair Café!

Niet meer goed functionerende (huishoudelijke) apparatuur hoeft lang niet altijd te worden weggegooid. Technisch handige vrijwilligers van het Repair Café helpen u om uw defecte apparaten een tweede leven te geven. Ook voor het herstelwerk aan kleding en textiel kunt u al zes jaar terecht bij het Repair Café Waalwijk. Iedere tweede dinsdag van de maand tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen mensen met defecte spullen naar wijkdienstencentrum BaLaDe, waar ze samen met enthousiaste en kundige vrijwilligers bekijken of en hoe hun apparaten nog te redden zijn. Iets om op uw nieuwe jaarkalender te noteren!

In Nederland wordt erg veel weggegooid, ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer bij voorbaat in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen en bijdragen aan een duurzamere omgang met onze spullen.

Tijdens het Repair Café zijn gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Bijvoorbeeld aan kleding, (tuin)meubels. elektrische apparaten, fietsen, buggy’s, computers en randapparatuur, speelgoed, rollators en nog veel meer. In het Repair Café gaat u samen met de aanwezige deskundige vrijwilligers aan de slag om de aangeboden spullen te repareren.

Alle reparaties zijn gratis. Bent u tevreden over een geslaagde reparatie dan is een vrijwillige bijdrage uiteraard welkom. Heeft u niets om te repareren? Kom dan om een praatje te maken, misschien kunt u zelfs iemand anders helpen met uw eigen kennis en expertise. Tijdens een Repair Café valt altijd wat te leren. En of u nu komt om de portemonnee te sparen, afval wilt voorkomen, wilt leren repareren of alleen voor de gezelligheid, u bent van harte welkom.

Afgelopen oktober was het tien jaar geleden dat het allereerste Repair Café werd gehouden. Inmiddels zijn er meer dan 1800 Repair Cafés wereldwijd actief. Meer informatie? Kijk op www.repaircafe.org