Kom naar de gezellige VOORJAARSMARKT bij BaLade / De Kansenfabriek

Kom naar de gezellige VOORJAARSMARKT bij BaLade / De Kansenfabriek

Na het grote succes van de Voorjaarsmarkt in 2019 organiseert De Kansenfabriek dit jaar eindelijk weer een gezellige markt. Het parkeerterrein voor BaLaDe verandert  op zaterdag 21 mei tussen 11.00 en 16.00 uur in een levendig marktterrein met maar liefst 25 kramen met een veelzijdig aanbod, veel aandacht voor eten & drinken, een extra groot terras en uiteraard live-muziek. 

Het programma is afwisselend en vooral vol gezelligheid, er zal weer volop te koop zijn en ook zeker genoeg te zien en te beleven.

De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door Percussieband Hardslag met hun energieke en opzwepende Braziliaanse klanken en natuurlijk door de, in het Grand-Café van De Kansenfabriek werkzame,  Daniel Kuijs. Daniel is een begrip in Waalwijk, zeker sinds het uitbrengen van zijn eigen hit “Huisje in mijn hart”.  

Schilders van Broma’s Palet veranderen een deel van het marktterrein weer in een Borks Montmartre. De medewerksters van, in De Kansenfabriek actieve, Place to Bieb houden een boekenverkoop. In meerdere kramen zijn allerlei decoratie-artikelen voor inspiratie uitgestald en natuurlijk ook te koop. Enkele “vaste” deelnemers zijn onder andere: Ria van den Heuvel met haar mooie beelden, Barbara van den Bosch met prachtig haakwerk, Lizet Kastelijns met heel veel moois, Elly Raamstijn die altijd staat voor een goed doel, Jolanda Reinders en Karin van den Heuvel. Vanuit BaLaDe doen de eigen creatieve dames mee; met de opbrengst van de verkoop van hun producten  willen zij een gezellig dagje samen uit met de creatieve groep bekostigen. Uit de Hooisteeg worden twee nieuwe deelnemers verwelkomt: De Stadsboer en Atelier Mijn. Ook is Erik van Boemfashion aanwezig. Zijn winkel heeft het helaas niet gered in de Corona periode,waardoor hij nu voortaan online zijn diamond painting artikelen verkoopt en op 21 mei dus ook op de voorjaarsmarkt.

Aan kinderen is natuurlijk ook gedacht. Voor hen is er de Sport- en Spelbus van ContourdeTwern en een springkussen. Een kraam met suikerspinnen en popcorn is er voor de benodigde verwennerij. Zowel kinderen als volwassenen worden uitgedaagd om een partijtje te komen schaken. Sinds enkele maanden is er op de tweede verdieping in BaLade de mogelijkheid om te schaken. De schaaktafel wordt voor deze dag speciaal naar beneden gehaald.  
Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en is de keukenbrigade van De Kansenfabriek aanwezig met heerlijke puntzakken frites met mayonaise, broodjes Curryworst en Brusselse wafels met aardbeien en slagroom. Op het extra grote terras van De Kansenfabriek en in het Grand-Café van De Kansenfabriek bent u van harte welkom voor een kopje koffie/thee of een gezellig drankje.

Absoluut het vermelden waard is het feit dat de Voorjaarsmarkt plaats biedt aan meerdere goede doelen. Zo is de organisatie erg blij met de komst van de bevlogen Rolph Adriaansen met zijn “PRET beleven aan PET”. Hij brengt zakken met plastic drankflesjes mee en daagt alle kinderen en volwassenen uit om door te trappen op zijn versnipperfiets en de flesjes te vermalen tot lampen voor een kroonluchter. Leuk vermaak met als doel een schonere wereld!

De Speelgoedbank is met een kraam aanwezig waar tweedehands speelgoed voor leuke prijsjes verkocht gaat worden. Stichting Zimela verkoopt haar producten om goed onderwijs voor kinderen  in Zuid-Afrika te kunnen bekostigen. Hun granny’s zijn tussen de 75 en 94 jaar oud en maken brei- en handwerk afkomstig van wol en zijde van duurzame bedrijven uit Peru. Dit doen zij in twee groepen, een in Den Bosch en een in groep in Eindhoven.
Er zullen zo’n 25 kramen op het BaLaDe parkeerterrein staan. De toegang is zoals gebruikelijk gratis. De organisatie hoopt op mooi weer en een goede opkomst om samen met u en de deelnemende partijen de Voorjaarsmarkt weer tot een succes te maken. U komt toch ook!?!