Nieuw in Gezondheidscentrum BaLaDe: medisch manicure

Nieuw in Gezondheidscentrum BaLaDe: medisch manicure

Ruim 20 jaar ben ik, Diana Verstijnen, (medisch) pedicure. Al vanaf de start van het Gezondheidscentrum BaLaDe te Waalwijk, nu inmiddels alweer 11 jaar geleden, heb ik hier mijn praktijk op dinsdag en donderdag. Het is een gezondheidscentrum waar de nadruk ligt op een samenwerking met andere disciplines zodat u snel en mogelijk adequaat geholpen kan worden. Mensen van heinde en verre komen voor een behandeling, dit gegeven zegt iets over de behandeling en daar ben ik trots op.

Problemen met nagels blijven niet alleen bij de voeten maar komen ook voor bij handen. Vaak genoeg heb ik de vraag gekregen of ik een nagelproblematiek herkende en of ik er iets aan kan doen. De reden om me te gaan verdiepen in de problematiek van de handnagels en de oplossingen. De overeenkomst tussen een manicure en een medisch manicure is dat we allebei gezonde nagels verzorgen, het verschil is dat een medisch manicure een opleiding heeft gevolgd waardoor ze ook nagels met een aandoening kan verzorgen. Deze aandoening kan zijn ontstaan door een ziekte maar kan ook verworven zijn door bijvoorbeeld veelvuldig (gel)lakken of een trauma. Wanneer u geen ziekte heeft of u lakt uw nagels zelden tot nooit, is het toch mogelijk dat u te maken heeft met nagels die afbrokkelen, inscheuren, dun of dik worden, delamineren (het in laagjes loslaten van de nagel), enz. Dit is kort gezegd heel irritant en vervelend.

Naast de bovenstaande problematiek kunt u te maken krijgen met een schimmel die uw handnagel besmet heeft. De beroemde kalknagel (schimmelnagel) die onder uw teennagel kruipt kan namelijk ook uw handnagel infecteren. Voordat er samen met u een behandelingstraject wordt ingezet moet het duidelijk worden of uw nagel daadwerkelijk geïnfecteerd is met dermatofyten en een behandeling zinvol is. Immers uit 50% van alle testen blijkt dat de verdachte nagel helemaal niet hiermee geïnfecteerd is. Deze test is overigens uitsluitend verkrijgbaar voor artsen, dermatologen en (medisch) pedicure en is voor 97% betrouwbaar.  Vaak kunnen de klachten verholpen of verlicht worden maar heel duidelijk moet zijn, juist om teleurstelling te voorkomen, dat bij sommige klachten er helaas helemaal niets aan te doen is. Maar toch, u bent het vast met me eens, een goed verzorgd uiterlijk waaronder ook de handnagels vallen, ongeacht of u ambachtelijk werk doet, werkzaam bent op kantoor, man of vrouw bent, horen bij een eerste indruk… en die telt.

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag een afspraak maken? U kunt mij bereiken op mijn telefoonnummer: 06-42433851 of via het contactformulier op mijn website: www.dianaverstijnen.nl.

Graag tot ziens in BaLaDe.