Gezellige thema-pleintjes op Wintermarkt 30 november

Gezellige thema-pleintjes op Wintermarkt 30 november

Op zoek naar leuke en betaalbare Sint- en/of kerstcadeautjes? Bezoek dan zaterdag 30 november de Wintermarkt in de Kansenfabriek, die dit jaar plaatsvindt in combinatie met de jaarlijkse speelgoedmarkt van ‘buurman’ basisschool Baardwijk. De Wintermarkt duurt van 11.00 tot 16.00 uur.
Vorig jaar waren er vijfentwintig deelnemers aan de Wintermarkt. Dit jaar zijn het er maar liefst veertig. Het gevolg: de markt gaat letterlijk de hoogte in door ook gebruik te maken van de galerij op de eerste verdieping van het BaLaDe gebouw. Nieuw dit jaar is de indeling in een aantal thema-pleinen.

Gerrit van der Wende and Friends zorgen voor de muziek door al lopend tussen de kramen muziek te maken. Kansenfabriek-kok Teun Thomassen presenteert die dag een aantal speciale lekkernijen. Een van de thema-pleinen op de markt wordt gevormd door een aantal proeverijen. Brouwerij Sint Crispijn is aanwezig met authentiek ‘Wolluks’ bier. Maar er is ook wijn, likeur, jam, honing, thee en taart van Kansenfabriek-taartenspecialist Tobias en zijn zus te proeven. Natuurlijk zijn ook hier alle producten te koop. Een ander thema-plein is opgebouwd rond ‘schoonheid’. Daar zijn onder andere een kapper, schoonheidsspecialiste, stoelmasseuse, pedicure en nagelstyliste aanwezig. Op een ‘nostalgisch’ plein zijn bidprentjes, miniatuurschoentjes en producten van leer te bewonderen. Ook PaspARToe, de afdeling kunst en ambacht van Prisma, neemt weer deel aan de Wintermarkt. Daarnaast zijn er nog diverse andere stands met mooie artikelen te koop.

De workshops die sommige deelnemers geven kosten maximaal 2 euro per deelname. De kosten kunnen zo laag worden gehouden doordat de Kansenfabriek de kramen gratis aan deelnemers ter beschikking stelt, met het doel iedereen de kans te geven mee te doen.
Iedere bezoeker krijgt bij de entree een lot in handen. Alle deelnemers aan de markt is verzocht een prijsje beschikbaar te stellen. Aan het eind van de middag om 16.00 uur worden die verloot onder de dan aanwezige bezoekers.

Kortom: alle reden om 30 november naar de Kansenfabriek te komen! Toegang is gratis.